VOLITE DOBRO PIVO, PLANINSKI VAZDUH I WELLNESS – DOĐITE U PROLOM BANJU!

Ovog februara posetili smo Prolom banju. Išli smo na spa vikend u hotelu Radan, jedinom hotelu u banji a inače smo u više navrata obilazili taj kraj te možemo preporučiti i šta se može videti.

Ova banja je za sve generacije:

za porodice sa decom – zbog čistog planinskog vazduha, zatvorenog bazena za decu u hotelu Radan, otvorenog bazena u letnjem periodu i dečijeg igrališta;

za mlade i parove bez dece – za čisto opuštanje i beg od stresne svakodnevnice. U modernom wellness centru nema čega nema!

za starije –  jer hotel Radan nudi sve – od dijagnostike, lečenja i rehabilitacije.

Smeštena je na jugu Srbije, na obroncima planine Radan, gusto obraslom šumom.

Od Beograda je udaljena 290 km, od Kuršumlije 23km, a od Niša 82km.

Prolom banja je najpoznatija po svojoj mineralnoj, flaširanoj Prolom vodi. Voda je izuzetnog ukusa i kvaliteta i to je naširoko poznato.

 

Da li ste čuli i probali PROLOM PIVO? Pivo je za desetku! Nepasterizovano, zanatsko pivo sa prolom vodom, proizvodi se po licenci kraljevskog Bavarskog piva. Ovo pivo se služi samo u objektima A.D. “PLANINKA”, Kuršumlija.

 

U Prolom banji imate uređene staze zdravlja za šetanje a najpoznatije mesto u ovom kraju je svakako Đavolja varoš, jedinstvena turistička atrakcija.

 

Šetnje po svežem vazduhu okrepiće sva vaša čula, sadržaji u hotelu Radan će vas opustiti a domaća kuhinja i domaće pivo zagrejaće vam dušu. Za radoznale avanturiste postoji mogućnost nezaboravnih izleta do Đavolje varoši.

 

Prolom banja vas čeka!

Tekst i fotografije: Emilija Živković