HomeVestiPutopisna emisija „Srećna Srbija” vas vodi u Niš
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Vesti

Putopisna emisija „Srećna Srbija” vas vodi u Niš

U nedelju, 26.12.2021. god, od 12h na TV Prvoj biće emitovana emisija „Srećna Srbija“ koja je snimana u Nišu.

Ekipu emisije i autorku Mirjanu Bobić Mojisilović prva je, ispred Gradske kuće, dočekala gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja im je poželela dobrodošlicu i predložila šta je to što bi po njenom mišljenju trebalo da obiđu u Nišu.

Turistička organizacija Niš je bila domaćin ovoj ekipi, koja je pored kulturno-istorijskih spomenika Ćele Kule, Čegra i Tvrđave, obišla i Jazz Muzej, gde su sa Predragom Blagojevićem razgovarali o festivalu od nacionalnog značaja, međunarodnom džez festivalu Nisville.

U Narodnom pozorištu razgovarali su sa direktorom Spasojem Ž Milovanovićem, a bili su i na probi mjuzikla „Neki to vole vruće“ gde su razgovarali sa glumcem Aleksandrom Marinkovićem, koji i režira ovaj mjuzikl.

Sa poznatim planinarom, travarom i kulinarom koji je na kulinarskom tv kanalu – TV Kitchen snimao popularni serijal „Neša Travka“, Nebojšom Stamenovićem u njegovom restoranu „Kuća čaja“ , razgovarali su i probali njegove jedinstvene specijalitete.

U dobro poznatoj atmosferi niških kafana, upoznali su se lokalnim specijalitetima i tradicionalnom niškom kuhinjom i sreli sa poznatim niških piscem Dejanom Stojiljkovićem.

Atmosferu su upotpunila udruženja starih zanata sa svojom postavkom koja su do 31.12.2021. godine na Trgu Kralja Milana deo novogodišnje manifestacije „Etno Bazara“, kao i vinski podrum „Malča“ koji je priredio gostima obilazak vinarije i razgledanje četiri potpuno različita načina negovanja vina, što predstavlja četiri potpuno različite vinske epohe i vina karakteristična za ta vremena.

Da li ste bili u Nišu?

Događaji

TEATAR NA RASKRŠĆU

07-14. septembr 2021 - Narodno pozorište Niš

DANI TURIZMA U NIŠU

06 i 07. septembar 2021. Park 7. juli.
spot_img

TON

Kontakt

  • A: Nade Tomić 15, 18000 Niš
  • T: 018 524 877
  • E. info@visitnis.org
  • PIB: 101858962
  • M.B.: 17021117

Multimedija

© 2021 - TON. All rights reserved.