HomeVesti#EuzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Vesti

24. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA

30. marta do 01. aprila 2023.

Provedite vikend u Nišu uz vaučer za odmor u Srbiji

Od srede, 04.01.2023. godine počinje prijava gradjana za vaučere za odmor u Srbiji! Mi vam predlažemo da iskoristite ovu priliku i posetite Niš ili Nišku...

Novogodišnji dani u Nišu

24.12.2022. – 07.01.2023.

Dani turizma u Nišu

9 - 11. septembar 2022.

Radovi na lokalitetu Medijana

Predstavnici grada na čelu sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski obišli su radove na arheološkom nalazištu Medijana. Do sada je završena zaštitna krovna konstrukcija vile sa peristilom,...

#EuzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

U okviru projekta „EU ZA TEBE – ZA KULTURNO NASLEĐE I TURIZAM“, koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), u Nišu 12. marta 2022. godine biće održana obuka. Projekt sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, a glavni partner je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Kao odgovor na izazove koje je pandemija COVID-19 stavila pred turistički sektor, projekat je u svoje aktivnosti stručne podrške i jačanja kapaciteta uvrstio i podršku sprovođenju doborovoljne sertifikacione šeme „Čisto i sigurno“, koju sprovodi Poslovno udruženje HORES. Ova mera ima za cilj da se razviju zdravstveno-bezbednosni protokoli u turizmu, kao i da se obuče turistički radnici za njihovu primenu, kako bi se smanjili rizici od širenja virusa u turističkim objektima.

Obuka „Primena zdravstveno-higijenskih mera u objektima turističko-ugostiteljstkog sektora – nova normalnost“ je predviđena za zaposlene u hotelima, hostelima, pružaocima usluga privatnog smeštaja, restoranima, kafićima i drugim ugostiteljskim objektima, kao i turističkim agencijama, turističkim vodičima i pratiocima, zaposlenima u ustanovima kulture.

Treneri na obuci su zdravstveni radnici i stručnjaci iz turizma i ugostiteljstva.

Planirano je da obuka bude realizovana na sledeći način. Polaznici, prilikom dolaskom na obuku, dobijaju sledeće materijale:

– uputstvo E-turista;

– operativne smernice i uputstva za izradu protokola za upravljanje COVID-19 u sektoru turizma, ugostiteljstva i kulture;

– zahtev za besplatnu sertifikaciju objekta „Čisto i sigurno“.

Molimo Vas da planirate vreme za obuku koja će se realizovati:

12.MARTA 2022. U HOTELU „TAMI RESIDENCE“ (sala RESIDENCE ) sa početkom u 09.00 časova.

Trajanje obuke je do dva sata, posle čega je organizovan koktel.  (Napomena: U zavisnosti od broja prijavljenih moguće je da će se predavanje organizovati  u dva termina – od 9.00 i od 11.00, o čemu ćemo Vas naknadno obavestiti).

MOLIMO VAS DA NAJKASNIJE DO 7. marta 2022. POTVRDITE vaše prisustvo na e- mail  natalija.zivanovic@visitnis.org.

Polaznici će po završetku obuke, naknadno, dobiti sertifikat kao potvrdu da su osposobljeni za prihvat gostiju u uslovima pandemije prouzrokovane COVID–19.

Obuka je za sve učesnike besplatna.

Sve dodatne informacije možete dobiti na tel. 069/1523146 ili natalija.zivanovic@visitnis.org

Događaji

spot_img

TON

Kontakt

  • A: Nade Tomić 15, 18000 Niš
  • T: 018 524 877
  • E. info@visitnis.org
  • PIB: 101858962
  • M.B.: 17021117

Multimedija

© 2021 - TON. All rights reserved.