Projekcija filmova ,,Cerjanska pećina” i ,,Lalinačka slatina”

U petak 21.05.2021. sa početkom u 12č, u bioskopu Sineplex u Nišu održana je projekcija dva kratkometražna  filma kojoj su prisustvovali i predstavnici Turističke orgnizacje Niš,

a koja je na autentičan način, ljubiteljima flore i faune, aktivnog odmora i adrenalin turizma predstavila lepote niških spomenika prirode, Cerjanske pećine i Lalinačke slatine.

U izradi filmova učestvovali su niška udruženja ,,M.E.N.T.A.”, ,,dr Sava Petrović”, Direkcija za izgradnju grada Niša, Zavod za zaštitu prirode, Prirodno matematički fakultet u Nišu, Narodno pozorište iz Niša i dr.

Po prvi put na filmovima, što u sebi spajaju edukativnost, promociju, brigu o zaštiti prirode, našle su se dve prirodne atrakcije koje su neprocenjivo blago Niša i Srbije.

Organizatori današnje projekcije prepoznali su Turističku organizaciju Niš kao jednu od najvažnijih ustanova za promociju i razvoj ova dva lokaliteta koja imaju potencijala da postanu prepoznatljiva obeležja Niša, a da tajnovita Cerjanska pećina zauzme status najlepše i najzanimljivije srpske pećine.