NIŠKA BANJA – ZA AKTIVAN ODMOR I PARAGLAJDING AVANTURU

“Niška banja – topla voda za Nišlije živa zgoda!” Ova banja nudi mnogo, ne samo Nišlijama nego i svima onima koji dođu u nju.

 

To je jedina banja koja je praktično u gradu, ili je deo grada, kako hoćete. Nalazi se na 10 km od samog centra Niša. Gradski autobusi do centra Niša redovno saobraćaju te ako ste u banji a bez kola, eto vam jedne vrste zabave – otići do Niša i upoznati ga. Provod u Nišu, gostoprimstvo i niški specijaliteti su priča za sebe. Grad koji ima dušu i svake godine sve veći broj turista.

 

Niška banja ima sve uslove za opušten i aktivan odmor. Odmoriće vas, opustiti sva čula a za ljude željne avanture postoji mogućnost za PARAGLAJDING.

 

Niška kotlina okružena je planinskim vencima te kao takva predstavlja idealan teren za paraglajding. Na ovaj način možete upoznati Nišku banju i iz ptičije perspektive.

Ovo važi samo za hrabre avanturiste

 

Poletište je iz Koritnika, 4 km udaljenog od Niške banje i do tamo je moguće stići kolima. Najbolji period za letenje je od maja do septembra.

 

Lekoviti faktori ove banje su blaga klima, termomineralne vode i prirodno mineralno blato.

 

Tu je i nezaobilazni hotel “Radon” sa WELLNESS I SPA CENTROM. Opuštajući ambijent, relax masaže i kupanje u toploj vodi će vas preporoditi.

 

Za šetnju banjom tu su uređene staze zdravlja kojima vas vodi putokaz a sve to kroz šumu koja deluje umirujuće na um i telo.

 

Okolina Niške banje je posebno interesantna ali o njoj u nekoj drugoj priči.

 

Tekst I fotografije: Emilija Živković