Niš na turističkoj mapi Srbije, sa ponudom u Rusiji TURISTIČKA PONUDA SRBIJE – GLAVNA TEMA DANAŠNJE RUSKE GAZETE

Srbija je glavna tema današnjeg izdanja dnevnih novina ,,Ruska Gazeta“. Turistička ponuda naše zemlje je, pod okriljem Turistička organizacija Srbije, predstavljena širokom auditorijumu čitalaca u Rusiji, u okviru specijalnog dodatka pod nazivom ,,Otkrijte Srbiju“.

Dnevni tiraž gazeta.ru prevazilazi 800.000 izdanja, od čega se najveći broj proda u Moskvi i Sankt Petersburgu.

Gazeta je dnevni list koji se dostavlja kabinetu predsednika Ruske Federacije, premijeru i Ruskoj Dumi. Čitalačku publiku ovih novina čine i međunarodne multinacionalne kompanije, ruske aviokompanije, aerodromi, vodeći restorani i hoteli u Rusiji. ,,Ruska Gazeta“ sa dodatkom ,,Otkrijte Srbiju“ biće, takođe, dostupna ruskim ministarstvima, ambasadama Rusije širom sveta, ali i Ruskoj asocijaciji turoperatera.

Dodatak o Srbiji izlazi u vreme kada je turistička privreda jedna od glavnih tema u Rusiji, jer će se u žiži javnosti naći u toku trajanja međunarodnog online sajma turizma MITT 2021, koji se održava od 16. do 18. marta.

Specijalni dodatak ,,Otkrijte Srbiju“, pored predstavljanja turističke ponude naše zemlje, sadrži i intervjue sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjanom Matić i direktorkom Turistička organizacija Srbije, Marijom Labović.

U projektu izdavanja ovog dodatka su, pored TOS-a, učestvovale i Visit Belgrade, Turisticka organizacija Nis – Visit Nis i Turistička organizacija Novi Sad.

Izvor: Turistička organizacija Srbije