JEDINSTVENO PUTOVANjE KROZ VINSKO VREME, VINARIJA I RESTORAN MALČA

Ljubiteljima vina i istorije neizostavno preporučujemo jedinstveno putovanje kroz vinsko vreme u 117 godina starom Vinskom Podrumu Malča. Obilaskom četiri vinskih kuća iz četiri različitih vremenskih epoha uz degustaciju autentičnih I autohtonih vina kakva su se pravila i pila tada;

  • Rimska kuća sa negovanjem vina u glinenim amforama, kakvo je pio i Car Konstatnin Veliki,
  • Nemanjića kuća sa negovanjem vina u drvenim bačvama,
  • Srpska kuća iz sredine XX veka sa negovanjem vina u betonskim fermentorima i
  • Savremena vinarija, sa negovanjem vina na najsavremeniji način u inoks fermentorima.

Vinski vremeplov se završava u autentičnom restoranu Rimske kuće, koji ambijentalno pruža osećaj topline u unutrašnjem delu, a posebno uživanje je na prostranoj terasi u samom vinogradu autohtone vinske sorte Crna Tamjanika. Tu vas očekuju različiti gastronomski specijaliteti sa roštilja i domaće kuhinje, koji prave odličnu harmoniju ukusa sa domaćim kvalitetnim vinima. Vikendom je užitak upotpunjeniji zvucima uživo muzike.

Veliko dvorište vinarije sa vinogradom, travnjakom i rečicom u šumi, pruža dodatno zadovoljstvo ljubiteljima prirode, a deci mogućnost istraživanja i dobru razonodu.

Produženi užitak nakon boravka u vinariji i restoranu vinarije Malča, možete sebi napraviti kupovinom domaćih zdravih proizvoda za poneti. Prodavnica domaćih, zdravih i organskih proizvoda u sklopu vinarije je bogato snabdevena raličitim kvalitetnim autohtonim vinima, domaćim rakijama, jabukovim sirćima, domaćim đžemovima, sokovima, medom, lokalnim sirevima i suvenirima.

Ovaj živopisni kompleks vinarije i restorana Malča se nalazi nadomak veličanstvenog Konstantinovog rodnog grada Niša. Grada za koji se može reći da je jedan od najbogatijih gradova burne istorije, bogate gastronomije, topline i gostoprimstva. Ako obilazite ovaj divni grad Niš, putujete ka Staroj planini, ili samo prolazite auto putem Niš-Sofija, svega na 1 km od auto puta napravite pauzu i zaronite u oazu kompleksa vinarije i restorana Malča. Dočekaće vas ljubazno osoblje i doživećete nezaboravan spoj… tu, na mestu ukrštanja vremenskih epoha, uživanja i ljubavi.