Uspešno realizovana planinarsko-rekreativna akcija u Jelašničkoj klisuri i okolini

Planinarsko društvo “Preslap” uspešno je organizovalo, u nedelju, 15.novembra 2020.godine, planinarsko-rekreativno-edukativnu akciju u Jelašničkoj klisuri i okolini, na Suvoj planini.

Više od 150 učesnika uživalo je u predivnim i ataraktivnim predelima Jelašničke klisure.

Trasa akcije koja je duga 13 km otpočela je na izletištu Potkapina, predelima iznad leve obale Jelašničke reke, do stenovitih formacija Prozorac i Carevo korito, te vrha Radov kamen (580 m),  do sela Čukljenik, “rimskim stepenicama” do uzvišenja Inatovac (447 m). Posle Inatovca, družina se spustila u selo Jelašnica. Edukativnu notu akciji dao je Novica Vidojković, svojim korisnim i nadahnutim predavanjima o lekovitom bilju. Akcija je imala i međunarodni karakter, zahvaljujući učesnici iz Južne Afrike i učesnici iz Zambije.

Planinarsko-rekreativne aktivnosti u Jelašničkoj klisuri, koje organizuje Planinarsko društvo “Preslap”, još će više osnažiti u partnerstvu sa Turističkom organizacijom Niš, zajedničkim promovisanjem i motivisanjem planinara, rekreativaca i gostiju iz Srbije i inostranstva, da svoje slobodno vreme i svoj aktivni odmor provedu u Jelašničkoj klisuri i na Suvoj planini.