Sastanak TO Niš i TO Lebane sa Turističkim organizacijama Pirotskog okruga u Babušnici 5.11.2020

Sastanak TO Niš i TO Lebane sa Turističkim organizacijama Pirotskog okruga u Babušnici 5.11.2020. Sastanak organizovan u okviru Sporazuma o saradnji lokalnih turističkih organizacija na razvoju i promociji integralnog turističkog proizvoda jugoistočne Srbije koji je potpisan na Danima turizma u Nišu 25.9.2020.godine.

Nakon prijema od strane novog rukovodstva Opštine Babušnica, učesnici sastanka obišli su grad i održali sastanak u prostorijama TO Babušnica na Kupalištu.

Uočeni su potencijali za saradnju u oblasti dečijeg obrazovnog, sportskog i lovnog turizma. Na području opštine je “Đački dom” kapaciteta do 60 mesta plus kamp-šatori do 70 mesta. Idealno za organizaciju škole u prirodi i učenje stranih jezika preko leta. Tereni za sport i kupalište sa olimpijskim bazenom garantuju dobar trening i zabavu, ali i mogućnost organizacije turnira, takmičenja.

Odlična hrana, sokovi od organskog bobičastog voća, ukusna vurda, pogača iz crepulje, pečenje, roštilj, gostoprimstvo domaćina, dodatni su razlog da organizovane grupe mladih, školaraca, sportista, posete i provedu zanimljivo i aktivno leto u Babušnici..♥️🇷🇸